Iskanje
Filtri
Sestava
Področja uporabe
Oblika
Proizvajalec
KENODIN FILM
KENODIN FILM
  • Sestava: jod
  • Področja uporabe: higiena vimena
  • Oblika: kopel za seske
  • Proizvajalec: CID LINES NV, Belgija
1. Opis


KOPEL ZA SESKE Z UČINKOM DRUGE KOŽE
Kenodin film je kopel za seske z dezinfekcijsko bariero, ki temelji na jodu (3000 ppm). Zagotavlja dolgotrajno zaščito seskov, saj film ostane na koži med dvema zaporednima molžama.

 

2. Oblika


Vodotopna raztopina za neposredno uporabo.
 

3. Sestava


Aktivne snovi: jod 0,3% w/w.
Vsebuje tudi emoliente (sorbitol in glicerin), ki vlažijo kožo.

 

4. Lastnosti in delovanje


Kenodin film, zaščitna kopel za seske, temelji na edinstvenem jodnem kompleksu, ki proizvaja aktivni jod. Je dokazano aktiven proti bakterijam, ki povzročajo mastitis: testiran po normah standarda EN 1656 (testiranje baktericidne aktivnosti v prisotnosti mleka) proti Staphylococcus aureus, Streptococcus uberis in Escherichia coli, ter po standardu EN 1657 proti Candida albicans.

Zagotavlja dolgotrajno zaščito seskov, saj oblikuje na seskih film, ki ostane do naslednje molže. Film na sesku ustvari fizično bariero in zapre seskov sfinkter, da patogeni mikroorganizmi ne morejo prodreti v vime. Kenodin film se nežno oprime kože in ščiti pred agresivnimi vplivi iz okolja. Vsebuje polimere, zato ne razpoka. Ker je prožen, oblikuje neke vrste zamašek v seskovem kanalu, ko je sfinkter po molži še odprt. Kenodin film zlahka odstranimo, s tem je preprečeno draženje kože, ki se pojavi pri premočnem drgnjenju.

Kenodin film se odlikuje z idealno viskoznostjo: ne kaplja s seskov, se ga malo porabi, na površini seska pa deluje kot druga koža do naslednje molže.

 

5. Področja uporabe


Kenodin film se uporablja za razkuževanje vimena po molži.

 

6. Navodila za uporabo


Kenodin film je raztopina pripravljena za uporabo. Za uporabo v sistemu TP3- tretji korak za preprečevanje mastitisa (biocid za uporabo v veterini).
Takoj po molži seske pomočite v lonček za kopel seskov z nerazredčeno raztopino Kenodin film-a.
Da bo zaščitna bariera res močna poskrbite, da so vsi seski popolnoma prekriti s filmom.

Uporabo Kenodin filma še posebej priporočamo ob zahtevnih pogojih okolja (npr. gosta naselitev krav, moker nastilj in deževno obdobje).
 

7. Opombe


Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o proizvodu. Za podrobne informacije o varovanju zdravja ljudi in okolja si pred uporabo preberite varnosti list.

 

8. Shranjevanje in rok uporabe


Hranite ločeno od hrane, pijače in živalske krme. Hranite izven dosega otrok.
Shranjujte v originalni embalaži v hladnem prostoru z dobrim prezračevanjem. Ko ga ne uporabljajte, naj bo embalaža zaprta.
Shranjujte v originalni embalaži med 5 in 25°C. Zaščitite pred zelo nizkimi temperaturami.

Rok uporabnosti: 18 mesecev od datuma proizvodnje.

 

9. Pakiranje


Plastičen vsebnik, 20 L.

 

10. Proizvajalec


CID LINES NV, Belgija.