Iskanje
Filtri
Sestava
Način uporabe
Živalska vrsta
Organski sistem / organ
Oblika
Proizvajalec
LACTIFERM WS 50
LACTIFERM WS 50
  • Sestava: Enterococcus faecium
  • Način uporabe: v vodi za pitje
  • Živalska vrsta: prašiči
  • Organski sistem / organ: prebavila
  • Oblika: prah
  • Proizvajalec: Chr. Hansen A/S, Češka
1. Opis


Lactiferm WS 50, dopolnilna krmna mešanica, je stabilizator črevesne mikroflore namenjen uporabi preko vode za pitje.
Vsebuje mlečnokislinsko probiotično bakterijo Enterococcus faecium, ki se izredno hitro razmnožuje in tako hitro pomaga k uravnoteženju črevesne mikroflore ter iz črevesja izrine škodljive in patogene mikroorganizme.

 

2. Oblika


Vodotopen prah.

 

3. Sestava


Aktivna substanca: Enterococcus faecium (NCIMB11181/4b1708) 5 x 1010 KFE / g.
Nosilec: sorbitol.

 

4. Delovanje


Mikroorganizmi v produktu Lactiferm WS 50, ki jih damo živalim preko pitne vode (v raztopini), hitro kolonizirajo intestinalni trakt z mlečnokislinskimi bakterijami, ki se pritrdijo na črevesno steno, kjer inhibirajo neželene mikroorganizme s tekmovanjem za hrano, prostor in mesto vezave in s pomočjo drugih mehanizmov. Tako je okrepljena zaščitna funkcija črevesne stene in povečana proizvodnja protiteles. Znižanje endogenega mikrobnega stresa spremlja izboljšano izkoriščanje krme, zvišani dnevni prirasti in izboljšana odpornost živali na črevesne infekcije.
Lactiferm WS 50 50 pomaga, da se v črevesju tudi v stresnih obdobjih ohrani pozitivna črevesna mikroflora, zmanjša težave z drisko ter poveča konzumacijo hrane in proizvodnjo.
 

5. Ciljne živalske vrste


Pujski (do 35 kg t.t.)

 

6. Navodila za uporabo


Lactiferm WS 50 dajemo peroralno, raztopljenega v vodi za pitje preko individualnih napajalnikov ali avtomatskega sistema za napajanje.

Priporočena uporaba pri odstavljenih pujskih (do telesne teže 35 kg): 4 - 40 g / dan na 100 pujskov, kar ustreza približno 6,0 x 108 - 8,0 x 109 KFE / L vode za pitje.

Za natančno in enakomerno doziranje priporočamo uporabo dozirnih sistemov. Pred uporabo Lactiferm WS 50 je potrebno napajalni sistem temeljito očistiti in dezinficirati, odstraniti mehanske nesnage in mikrobno kontaminacijo (npr. s proizvodom CID 2000).
Raztopino Lactiferm WS 50 pripravimo tik pred aplikacijo. Proizvod najprej raztopimo v manjši količini vode. Doziranje ni odvisno od količine popite vode (ker je ta odvisna od številnih faktorjev). Lactiferm WS 50 doziramo glede na število živali. Priporočeno dnevno dozo damo v enkratnem odmerku ali jo razdelimo na dva dela.

Ena polna poravnana čajna žlička drži 3 g Lactiferma WS 50.

 

7. Opombe


Izdelek ni primeren za peletiranje.
Nasvet za varno rokovanje: Pri uporabi nosite zaščitno masko, rokavice in očala.

 

8. Shranjevanje in rok uporabnosti


Hranite v hladilniku pri T 4-5°C v originalnem, zaprtem pakiranju.
Rok uporabnosti: 12 mesecev od datuma proizvodnje pri T shranjevanja od -20°C do +20°C.

9. Pakiranje


Vrečka, 1 kg.

 

10. Proizvajalec

Chr.Hansen, Češka.